In biroul de lucru al cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit un covor de perete din colectia unia dintre cei mai importanti lideri nazisti, Herman Goring, adjunctul lui Hitler.

Covorul persan se afla in biroul cancelarului german timp de 10 ani insa nu a atras atentia nimanui pana cand jurnalistii publicatiei “Der Spiegel” i-au descoperit originile.

Reporterii revistei „Der Speiegel” estimeaza ca au fost confiscate aproximativ 600 de piese de mobilier si de arta in timpul celui de-al doilea razboi mondial, printre care si covorul din biroul Angelei Merkel. Multe dintre acestea se mai regasesc si astazi in cladiri guvernamentale germane.

Hermann Goring , al doilea in ierarhia celui de-al Treilea Reich, a adunat o imensa avere personala din tablouri, tapiserii si bijuterii luate fara drept de-a lungul perioadei de razboi, scrie adevarul.ro.

Covorul va fi scos din biroul cancelarului insa modul in care a ajuns acolo ramane inca un mister.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.