Fathi Shihab-Eddim, un consilier al presedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi, a catalogat Holocaustul drept o "farsa" organizata de serviciile secrete americane.

"Mitul Holocaustului este o industrie inventata de America", a declarat Fathi Shihab-Eddim, consilier al presedintelui egiptean responsabil de numirea membrilor consiliilor de administratie ale publicatiilor de stat din Egipt.

"Serviciile secrete americane, in cooperare cu statele aliate in al II-lea Razboi Mondial, au creat Holocaustul pentru a distruge imaginea inamicilor germani, pentru a justifica razboiul si masivele distrugeri militare, victimele civile si atacurile nucleare de la Hiroshima si Nagasaki", a spus Shihab-Eddim cu ocazia Zilei de comemorare a Holocaustului, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ sase milioane de evrei au fost ucisi de nazisti in al II-lea Razboi Mondial.

Afirmatiile consilierului prezidential egiptean reprezinta un semnal de alarma pentru relatiile dintre Israel si Egipt, tara condusa de o administratie islamista dupa inlaturarea regimului Hosni Mubarak, care avea relatii bune cu statul evreu.

Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sprecializat in combaterea antisemitismului si negationismului, afirma ca declaratiile reflecta o atitudine periculoasa, dar specifica tarilor arabe. "Tristul adevar este ca aceste opinii sunt relativ comune in lumea araba, fiind rezultatul ignorantei si atitudinilor negationiste ale guvernelor", a spus Zuroff.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.