Presedintele american Barack Obama a afirmat marti ca o reforma a sistemului de imigrare in Statele Unite este "la indemana".

"Intrebarea este simpla. Suntem dispusi ca si popor, ca si natiune, ca si guvernare sa depasim aceasta problema? Eu cred ca da", a afirmat presedintele in timpul unui discurs la Las Vegas (Nevada, vest).

"Cred ca suntem in sfarsit intr-un moment in care o reforma completa este la indemana", a adaugat acesta, la o zi dupa o prezentare realizata de opt senatori, republicani si democrati, a unui plan de reevaluare a sistemului de imigrare a tarii.

Acesti alesi au evocat obiectivul adoptarii pana in vara a unui proiect pe aceasta tema, insa Obama, care a supus deja la vot in Congres fara succes o asemenea reforma in 2010, a avertizat marti fata de opozitia care nu va lipsi sa se manifeste, scrie MEDIAFAX.

"Cu cat ne vom apropia (de o reforma) cu atat dezbaterea va starni reactii puternice", a remarcat acesta. "Putine lucruri sunt mai importante pentru noi, ca societate, decat a spune cine (...) poate deveni cetatean al Statelor Unite ale Americii".

"Cand vorbim in mod abstract, discutia se orienteaza usor catre «noi» si «ei». Iar in timp ce se intampla asta, multi oameni uita ca majoritatea dintre «noi» am fost «ei»", a mai subliniat presedintele, prevenind de asemenea ca daca alesii din Congres nu vor ajunge la un acord ei insisi, el le va trimite propunerile sale si "(va) insista asupra unui vot imediat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.