Conflictul din Mali s-a accentuat la inceputul anului 2012, cand organizatia separatista tuarega Miscarea Nationala pentru Eliberarea regiunii Azawad a lansat atacuri pentru proclamarea independentei.

Marea Britanie a decis sa trimita 330 de militari in Mali si in alte state din vestul Africii pentru a sustine trupele franceze, anunta Guvernul britanic, citat de BBC News online.

Patruzeci de instructori militari vor fi trimisi in Mali pentru antrenarea trupelor locale, iar 200 de militari vor fi stationati in state vecine, dar tot cu misiunea de ajutare a trupelor franceze si a celor din Mali. Saptezeci de militari britanici vor lucra pe avioane de recunoastere Sentinel, iar 20, pe avioane de transport C17. Londra a dat asigurari ca militarii nu vor participa la operatiuni combatante, scrie MEDIAFAX.

Guvernul polonez a hotarat marti sa trimita in Mali 20 de formatori militari, in cadrul unei misiuni a Uniunii Europene (UE) de susttinere a armatei maliene impotriva gruparilor islamiste, a anuntat serviciul de presa al Executivului.

Misiunea poloneza, care necesita inca aprobarea presedintelui Bronislaw Komorowski, "va numara 20 de militari si va dura de la 16 februarie pana la sfarsitul lui 2013", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.