Presedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat de la 10 decembrie in Cuba pentru o a patra operatie de cancer, "este mai bine pe zi ce trece", a declarat marti ministrul pentru Stiinta si Tehnologie Jorge Arreaza.

Chavez "este mai bine pe zi ce trece, este din ce in ce mai implicat in functiile sale (prezidentiale) in fiecare zi", a declarat Arreaza, in Cuba, intr-un interviu pentru postul VTV.

"El da instructiuni cu mai multa energie decat un generator", a adaugat Arreaza, dupa ce s-a intalnit cu tatal sotiei sale, care nu a mai aparut in public de cand a fost spitalizat la Havana. Presedintele Chavez se afla in "deplinatatea" capacitatilor sale intelectuale, in opinia sa.

Ministrul pentru Comunicatii Ernesto Villegas a declarat sambata ca presedintele Chavez a depasit infectia respiratorie de care suferea dupa cea de-a patra operatie si ca s-ar putea intoarce la Caracas "in cateva saptamani".

"Infectia respiratorie a fost depasita, desi persista inca un anumit nivel de insuficienta respiratorie care este tratata in mod adecvat" la spitalul din Havana in Cuba, unde Hugo Chavez a fost operat, a declarat ministrul pentru presa, scrie MEDIAFAX.

Hugo Chavez nu a putut asista la summitul Comunitatii Statelor Latino-Americane si din Caraibi (CELAC), la inceputul saptamanii, la Santiago. Vicepresedintele Nicolas Maduro a citit luni un mesaj semnat de Chavez.

Lderul opozitiei venezuelene Henrique Capriles a acuzat dminica Gvernul ca "minte cu nerusinare" in legatura cu situatia sanatatii presedintelui, in varsta de 58 de ani, aflat la putere de 14 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.