Comisarul european Viviane Reding a adresat o scrisoare autoritatilor romane in care afirma ca CE initiaza proceduri de infringement impotriva Marii Britanii pentru nerespectarea in totalitate a regulilor UE privind libertatea de circulatie.

In scrisoarea datata ianuarie 2013 se arata, conform unor surse, ca impotriva Marii Britanii sunt initiate proceduri de infringement in vederea asigurarii transpunerii integrale si corecte a regulilor UE privind libera circulatie, scrie MEDIAFAX.

"Una dintre problemele ridicate in aceste proceduri a fost ca Marea Britanie nu elibereaza muncitorilor din Romania si Bulgaria, in primul an in care acestia muncesc in aceasta tara, aceleasi documente ca in cazul muncitorilor din alte state membre", se arata in scrisoare.

Marea Britanie vrea limitarea serviciilor medicale gratuite pentru imigranti

Recunoscand ca legile UE permit Marii Britanii sa mentina temporar un sistem de permise de munca pentru lucratorii din Romania si Bulgaria, Comisia a conchis ca cei care au permis de munca au acelasi drept de sedere ca si ceilalti muncitori din UE si trebuie sa le fie emise documentele corespunzatoare de rezidenta, se mai arata in scrisoarea lui Reding.

Presa britanica a relatat ca euroscepticii din Partidul Conservator britanic il preseaza pe David Cameron, premierul britanic, sa mentina restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari si in anul 2014.

De asemenea, presa britanica a relatat, recent, ca Guvernul de la Londra ia in considerare, intre alte optiuni, lansarea unei campanii publicitare negative in Romania si Bulgaria, in incercarea de a a-i convinge pe potentialii imigranti sa nu vina in Marea Britanie dupa anularea restrictiilor, in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.