Romania are una dintre cele mai mari rate de condamnari pentru trafic de fiinte umane din Europa iar legislatia dura ar putea fi un model pentru Marea Britanie.

Aceasta este concluzia la care a ajuns BBC intr-o ancheta televizata despre traficul de femei care ajung sa se porstitueze in Regatul Unit.

"Experti in servicii secrete au identificat Romania ca fiind una din cele mai mari amenintari pentru Marea Britanie in ceea ce priveste traficul de fiinte umane. Dar este, totodata, si o tara despre care unii spun ca este in avantaj, prin faptul ca recunoaste ca are o problema si se ocupa de aceasta cu pedepse maxime dure si legi specifice", relateaza jurnalista Emma Thomas, care a venit in Romania pentru vedea daca autoritatile britanice pot invata ceva din aceasta experineta, potrivit evz.

Reprezentantul organizatiei caritabile Medaille Trust, Mike Emberson, este de parere ca numarul mare de condamnari din Romania se datoreaza legislatiei dure. Potrivit acestuia o singura lege bine gandita si bine pregatita i-ar ajuta mult mai mult si pe procurorii din Marea Britanie.

In Marea Britanie, nu exista decat 8 condamnari pe an pentru trafic de fiinte umane in timp ce in Romania au loc peste 200 de condamnari anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.