Presedintele american Barack Obama a explicat luni, intr-un interviu acordat unei publicatii americane, ca "se lupta" cu decizia ca Statele Unite sa intervina sau nu in Siria.

"Intr-o situatie precum cea a Siriei, trebuie sa ma intreb: «putem face o diferenta?»", a declarat el publicatiei New Republic.

"O interventie militara va avea impact? Cum va afecta capacitatea noastra de a ne sustine trupele care sunt inca in Afganistan? Care vor fi consecintele implicarii noastre pe teren? Aceasta ar putea creste violenta sau declansa utilizarea armelor chimice? Ce ofera cea mai buna perspectiva a unui regim post-Assad? Si cum as considera zecile de mii de persoane care au fost ucise in Siria fata de zeci de mii care sunt ucise in prezent in Congo", spune el.

"Si eu ma confrunt constant cu problema de a sti unde si cand trebuie sa intervina Statele Unite sau sa actioneze astfel incat sa progreseze interesul nostru national, sa progreseze securitatea noastra si sa corespunda idealurilor noastre cele mai inalte si sensului umanitatii", a precizat el.

Bashar al-Assad: Conflictul din Siria este alimentat din strainatate

Conform ONU, peste 60.000 de persoane au murit in Siria de la inceputul revoltei populare in martie 2011, care s-a transformat in conflict armat fata de represiunea regimului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.