Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a facut o "eroare grava, poate chiar fatala", afirma premierul Rusiei, Dmitri Medvedev,

"Bashar al-Assad ar fi trebuit sa actioneze mai rapid si sa invite opozitia pasnica la masa negocierilor. Este o eroare grava din partea lui, poate chiar fatala", a spus Medvedev, citat de agentiile de presa ruse.

"Mi se pare ca sansele de mentinere a puterii se diminueaza pe zi ce trece", a adaugat Medvedev, conform unui interviu acordat CNN la summitul de la Davos.

Rusia este unul dintre sustinatorii regimului din Siria, tara care se confrunta de aproape doi ani cu revolte reprimate violent si confruntari armate intre fortele opozitiei si serviciile de securitate. Conflictul s-a soldat cu aproximativ 60.000 de morti, potrivit unei estimari a Natiunilor Unite.

Medvedev a reiterat ca poporul sirian este singurul in masura sa decida soarta presedintelui tarii. "Spun inca o data: poporul sirian este singurul care trebuie sa decida. Nu Rusia, nici Statele Unite sau oricare alta tara", a incheiat Medvedev, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.