Aviatia franceza a bombardat pozitiile islamiste din orasul Kidal (partea de nord-est a Mali) distrugand, printre altele, casa liderului gruparii armate Ansar Dine (Aparatorii Islamului).

"Au avut loc lovituri aeriene in Kidal (la 1.500 km de capitala Bamako - n.red.). Atacurile au lovit in special casa lui Iyad Ag Ghaly din Kidal si o tabara militara din acelasi oras", a declarat pentru AFP o sursa din fortele de securitate din Mali.

Kidal a fost primul oras cucerit de rebelii tuaregi si de grupurile islamiste in martie 2012. Rebelii tuaregi din Miscarea Nationala pentru Eliberarea Azawadului au fost apoi evacuati din zona de fostii aliati, scrie hotnews.ro.

Fortele franceze cuceresc oras dupa oras, pregatindu-se sa elibereze orasul Timbuktu, fost centru al culturii islamice aflat sub protectia UNESCO si principala destinatie turistica a tarii africane.

Pentagonul a acceptat sa alimenteze in zbor avioanele de lupta franceze care opereaza in Mali, a anuntat armata americana intr-un comunicat difuzat sambata seara, scrie evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.