Mii de manifestanti protestau vineri in Piata Tahrir, la Cairo, fata de presedintele islamist Mohamed Morsi si reclamau o "noua revolutie", cu ocazia aniversarii a doi ani de la revolta populara in urma careia Hosni Mubarak a fost indepartat de la putere.

"Aceasta va fi o zi mare (...) pentru ca egiptenii s-au saturat", avertizeaza un manifestant, Mohammed Abdallah, referindu-se la profunda criza politica si economica ce afecteaza tara, scrie MEDIAFAX.

De dimineata, mii de persoane au inceput sa se indrepte spre emblematica Piata Tahrir, situata in centrul orasului Cairo, unde alti egipteni au petrecut noaptea.

Protestatarii egipteni au atacat mai multe sedii ale institutiilor, in cursul manifestatiilor organizate la doi ani de la violentele care au condus la inlaturarea lui Hosni Mubarak.

Pe o strada care duce catre Piata Cairo, tineri egipteni aruncau pietre asupra unui perete din blocuri de beton fortificat de catre fortele de ordine cu o zi inainte. Politia raspundea sporadic cu tiruri de gaze lacrimogene, potrivit unui jurnalist al AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.