Traficul in aeroporturile din Düsseldorf (vest), al treilea cel mai important aeroport german, si Koln-Bonn (vest) era perturbat vineri de o greva a personalului din domeniul securitatii pentru a doua zi consecutiv, relateaza AFP.

La Düsseldorf, 80 de zboruri erau anulate, pentru moment, vineri, majoritatea apartinand companiilor Air Berlin si Lufthansa, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al aeroportului, amintind ca joi au fost anulate 50 zboruri.

Potrivit MEDIAFAX, pe aeroportul Koln-Bonn, 28 de zboruri erau anulate, dintr-un total de 195 prevazute, potrivit unui purtator de cuvant. "Situatia este, totusi, un pic mai destinsa decat joi" in terminale, pentru ca pasagerii, avertizati, si-au luat masuri de precautie, spre deosebire de joi, cand s-au trezit in aceasta situatie, a declarat el.

Personalul din domeniul securitatii, insarcinat cu controlul pasagerilor si verificarea bagajelor de mana inaintea imbarcarii, a fost indemnat sa participe la greva incepand de joi, de catre Sindicatul serviciilor Verdi, in cadrul unor negocieri salariale colective, reclamand o crestere a salariilor cu 30%. Angajatorii se opun unei cresteri salariale de aceasta amploare.

"In prezent sunt 250 (de persoane) in greva", a declarat Andrea Becker, reprezentanta pentru regiunea de vest a Germaniei a acestui sector de activitate in cadrul Sindicatului Verdi. Pana la 400 de persoane urmeaza sa participe la greva vineri, apreciaza ea, dintr-un total de aproximativ 2.000 de salariati angajati in domeniul securitatii pe cele doua aeroporturi.

In decembrie, o greva similara a personalului de securitate a antrenat anularea sau intarzierea unor zboruri pe mai multe aeroporturi germane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.