Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a apreciat joi ca David Cameron, care a promis sa organizeze un referendum privind mentinerea Marii Britanii in cadrul UE, a retrogradat tara sa la rangul de stat care "necesita ingrijiri speciale", relateaza AFP.

"Cu acest discurs, David Cameron a deplasat tara sa in ierarhia Uniunii Europene. El a facut-o sa treaca de la rangul de membru natural al unui triumvirat care poate conduce UE, alaturi de Germania si Franta, la rangul de tara care necesita ingrijiri speciale", a declarat ministrul pentru postul privat de radio TOK FM.

Marea Britanie va fi de acum o tara "asupra careia trebuie sa iti indrepti atentia, ca sa nu faca ceva iresponsabil, sa nu isi faca rau singura si sa nu iasa din Uniunea Europeana", a adaugat el, transmite MEDIAFAX.

Acest lucru are drept consecinta schimbari in cadrul grupului aflat la conducerea UE, apreciaza el.

In opinia lui Sikorski, Marea Britanie vrea in principal sa extinda regulile pietii libere in cadrul UE si nu vrea sa participe la construirea unei uniuni politice.

Ministrul polonez s-a declarat, de asemenea, convins ca Marea Britanie nu va parasi Uniunea Europeana.

"Acest plan politic (al lui David Cameron) nu va avea drept rezultat iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana", a declarat el.

David Cameron a promis miercuri la Londra, la presiunea euroscepticilor, sa organizeze pana la sfarsitul lui 2017 un referendum privind ramanerea Marii Britanii in UE reformata in prealabil.

Citeste si: Cameron promite un referendum pentru iesirea din UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.