Bill Gates a adunat o avere de 65 de miliarde de dolari, echivalentul produsului intern brut al Ecuadorului si un pic mai mult decat cel al Croatiei.

Intr-un interviu acordat unui cotidian britanic, omul de afaceri spune ca isi cumpara doar cele necesare, preferand sa investeasca o mare oarte din bani in scopuri umanitare. In momentul de fata se concentreaza pe eradicarea unei boli necrutatoare, poliomielita.

Banii nu mai au nicio utilitate pentru mine. Imi cumpar mancare si haine, in rest prefer sa ii folosesc pentru a-i ajuta pe cei nevoiasi. Am discutat mult cu sotia mea despre cum o sa dam averea pe care sunt norocosi ca o avem intr-un mod care sa aiba cel mai mare impact asupra lumii", a spus miliardarul.

Bill si Melinda Gates au donat deja peste 28 de miliarde de dolari in scopuri caritabile, iar 8 miliarde au fost cheltuiti in scopuri medicale, scrie romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.