Guvernul francez a avertizat miercuri ca este impotriva oricarui santaj cu inchideri de fabrici, in negocierile dintre conducerea Renault si sindicate pentru un acord de competitivitate.

"Asteptam de la Renault sa nu depaseasca doua linii rosii, a fost spus foarte clar acest lucru: sa nu aiba loc concedieri si sa nu fie inchhise fabrici", a declarat ministrul Economiei, Pierre Moscovici.

Ministrul Muncii, Michel Sapin, a insistat la randul sau, la RTL, ca discutiile trebuie sa fie loiale si ca nu toate mijloacele sunt potrivite in negocieri.

"Nu ma aflu in conducere, nu sunt implicat in negocieri. Eu fixez limite, spun ca aceste negocieri trebuie sa fie loiale, sa fie responsabile, nu toate mijloacele sunt bune in negocieri"
, a spus Sapin, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca nu este nevoie de santaj si ca negocierile trebuie sa fie ferme dar loiale.

"Exista solutii si sunt convins ca aceste negocieri vor ajunge la un acord", a adaugat ministrul.

Trei sindicate au acuzat marti conducerea Renault, al doilea mare producator auto francez, la care statul detine 15% din actiuni, ca a amenintat ca va inchide doua fabrici in Franta, in lipsa unui acord de competitivitate.

Renault a dezmintit acuzatiile si a asigurat ca nu a evocat niciodata o astfel de perspectiva.

Grupul a precizat ca scopul negocierilor este, in cazul unui acord cu partenerii sociali, de a nu inchide fabrici si a nu face concedieri. Renault a anuntat saptamana trecuta ca va elimina 7.500 de locuri de munca pana in 2016, prin plecari naturale din companie ale unor angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.