Un avion de transport militar C-130, apartinand fortele iraniene si la bordul caruia se aflau peste 90 de persoane, s-a prabusit deasupra unui cartier rezidential al Teheranului, unde un imobil cu 10 etaje a luat foc urmare a exploziei aparatului.

Cele 94 de persoane au decedat, probabil, declara un responsabil al guvernului iranian sub acoperirea anonimatului. Potrivit agentiei Irna, pasagerii erau, in marea lor majoritate, ziaristi care se deplasau la Bandar Abbas, oras portuar din sudul tarii, pentru a acoperi manevrele militare din regiune. Cat priveste cauzele dezastrului, inaintea prabusirii, comandantul aeronavei solicitase o aterizare de urgenta pe aeroportul international Mehrabad. Motivul - probleme la unul din motoare.

Aparatul nu a mai ajuns insa la destinatie. In blocul peste care s-a prabusit locuiau, conform estimarilor autoritatilor, circa 250 de persoane. Era un imobil al armatei si se afla pe traiectoria de zbor al avionului. "Am vazut flacari iesind pe ferestrele de la etajul patru", relatau martorii oculari. "Este groaznic aici. O imagine de cosmar", au povestit martorii oculari. Pentru evitarea altor incidente, fortele de ordine au inconjurat perimetrul in cauza. "Ma aflam in magazin, cand am vazut un avion care se deplasa intr-o directie gresita", au relatat oamenii. "Sunt obisnuit cu avioanele, dar acum mi-am spus . Cateva minute mai tarziu, catastrofa s-a produs". Construit in anii 50, aeroportul Mehrabad se afla in plin centrul Teheranului, inconjurat de cartiere rezidentiale.