Barack Obama a depus luni, la Washington, juramantul de investitura in al doilea mandat de presedinte al Statelor Unite.

"Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn sã indeplinesc cu loialitate functia de presedinte al Statelor Unite, si, prin toate mijloacele pe care le am la indemana, sa respect, sa protejez si sa apar Constitutia Statelor Unite", a spus Obama cu mana pe Biblie.

In cadrul discursului sau din cadrul ceremoniei de inaugurare, presedintele Obama a promis ca in urmatorii patru ani la Casa Alba va incerca si mai puternic sa-si impuna autoritatea, spre binele ambelor partide politice. Presedintele a vorbit despre programele sociale si de sprijinire a celor vulnearbili.

"Nu ne transforma intr-o natiune de oameni lacomi ci ne elibereaza pentru a contribui la maretia acestei tari", a declarat presedintele.

Presedintele a vorbit si despre subiecte precum schimbarea climatica si necesitatea unei reforme electorale.

Tema generala a discursului a fost insa aceasta: este momentul ca majoritatea rezonabila sa preia controlul asupra prioritatilor tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.