Cuantumul sumelor oferite ca "ajutor de repatriere" de catre Franta strainilor, in special romilor care accepta sa revina in tara de origine, vor scadea mult incepand de la 1 februarie, potrivit unei decizii a Ministrului de Interne.

Manuel Valls a anuntat la 9 decembrie ca va "pune capat (acordarii) ajutorului de repatriere", evocand un "dispozitiv inoperant", intre alte numeroase "efecte perverse".

Mai degraba este vorba despre o diminuare foarte importanta a sumelor oferite imigrantilor clandestini, decat despre o incetare a acestei practici. Statul continua su suporte cheltuielile de transport.

Primul vizat este ajutorul umanitar de repatriere (ARH). Valoarea acestuia, de 300 de euro pentru un adult si de 100 de euro pentru un copil, va fi diminuata la 50, respectiv 30 de euro, potrivit dciziei publicata in Jurnalul Oficial, scrie MEDIAFAX.

Decizia afecteaza totodata ajutorul in vederea repatrierii voluntare (ARV), oferit strainilor din afara Europei, vizati de o procedura de expulzare. Aceasta suma este diminuata de patru ori, pentru a se alinia celei oferite in alte tari europene, si anume 500 de euro pentru un adult si 250 de euro pentru un copil.

In 2011, 4.726 de persoane, inclusiv numerosi solicitanti de azil, au beneficiat de acest ajutor.

In ambele cazuri, ajutorul va fi oferit unei persoane o singura data.

Biroul Francez pentru Imigratie si Integrare (OFII) va putea oferi, in continuare, ajutoare in valoare de pana la 7.000 de euro unor persoane implicate intr-un proiect de reinsertie in tara de origine, in urma examinarii viabilitatii economice a acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.