Un membru al Cabinetului britanic, Oliver Letwin, a fost dur criticat sambata seara de parlamentari conservatori, dupa ce a declarat ca Guvernul va sti cati romani si bulgari vor emigra in Marea Britanie abia dupa ce acestia vor ajunge in tara.

Acest strateg, cunoscut pentru gafele sale potrivit publicatiei britanice, a fost criticat dupa ce a fost intrebat despre impactul probabil produs de imigranti din cele doua state memebre UE dupa ce acestia vor obtine dreptul de a locui si munci in Marea Britanie incepand din 2014.

"Nu stiu", a raspuns Letwin, atunci cand a fost intrebat, in cadrul unei emisiuni BBC, daca este de acord cu o estimare neoficiala, potrivit careia 50.000 de imigranti din Romania si Bulgaria vor sosi anual dupa anularea restrictiilor impuse celor doua tari. Chestionat mai departe, el a declarat ca Guvernul va afla acest lucru abia dupa sosirea imigrantilor. "Probabil vom sti in cele din urma, stim ceea ce vedem", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Insa declaratia sa a declansat furia unor parlamentari conservatori. "Nu este suficient. Avem nevoie de o evaluare urgenta a impactului probabil produs de viitoarea imigrare, nu doar sa ne uitam la efectul (acesteia) asupra unor servicii publice vitale", a declarat Priti Patel, un parlamentar din Witham (Essex).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.