Malik Obama, fratele vitreg kenyan al presedintelui american, se foloseste de numele de familie in campania electorala, promitand ca, in cazul in care va fi ales guvernator la 4 martie.

"Datorita numelui meu de familie, am contactele pentru a contribui la dezvoltarea Siyaya", departament de aproximativ 800.000 de locuitori din apropierea lacului Victoria, unde se afla Kogelo, satul natal al familiei Obama, da asigurari Malik Obama, in varsta de 54 de ani, care a trait mult timp din viata de adult in Statele Unite.

Umbra prestigiosului frate vitreg american, nascut la trei ani dupa el, al carui succes l-a "inspirat si stimulat", pare omniprezenta.

"Cand ma uit la succesul pe care fratele meu l-a avut in America, cred ca mi-as lasa poporul sa cada daca nu as merge pe urmele sale (...) devenind un conducator devotat, onest si silitor", a explicat el pentru AFP de la casa familiei Obama din Kogelo.

"Ora mea a venit. Vreau sa-l fac pe fratele meu mandru (...) de mine. Visele tatalui nostru se vor realiza si sper ca, oriunde ar fi, el se uita la noi cu mandrie", adauga Malik Obama, potrivit MEDIAFAX.

El nu este singurul care se foloseste de numele de familie in campania electorala din Siyaya. Favoritul scrutinului, Oburu Odinga, este fratele mai mic al lui Raila Odinga, premierul Kenyei si liderul comunitatii luo din care provine familia Obama.

"De ce concetatenii mei ar vrea sa se limiteze la o conexiune locala, din moment ce pot sa le obtin o linie directa cu Casa Alba?", spune cu ironie la adresa adversarului sau, facandu-si drum printr-un grup de adepti ce fluturau pancarte pe care scria "Obama aici, Obama acolo".

Dupa aspectul fizic, Barack si Malik au putine in comun. Cu toate ca are si el peste 1,80 metri, Malik, cu burta si ochelari pe nas, face campanie imbracat in blugi decolorati si cu o camasa inflorata, iar pe cap poarta kofia, o palarie mica brodata specifica populatiei musulmane swahili.

Citeste si:
Puterea primită la botez: Cum te influențează numele în viața ta...
Puterea primită la botez: Cum...

Contabil de profesie si afirmand ca nu se recunoaste in vreun partid kenyan, el se apreciaza ca un candidat bun pentru a ataca "ciclul fara sfarsit al saraciei si somajului".

"Lumea a mers inainte sub diverse aspecte. Vreau sa-i ajut pe ai mei sa o ajunga din urma", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.