Ministerul Sanatatii de la Havana a confirmat epidemia si a luat masuri de urgenta pentru combaterea acesteia.

Numarul cubanezilor care au murit din cauza holerei este cel mai ridicat din ultimii 50 de ani. Epidemia a fost detectata la inceputul lunii ianuarie dar mai multi oficiali cubanezi au negat informatia. Ministerul Sanatatii a emis un comunicat oficial in care anunta situatia si cere cetatenilor atentie sporita la igiena, la apa pe care o consuma si la felul in care isi prepara mancarea.

Sursa epidemiei a fost un vanzator ambulant de produse de alimente, care se intorsese recent dintr-o regiune estica a Cubei, unde exista un focar.

In districtul central Cerro, considerat focarul din care a izbucnit epidemia in Havana, cafenelele si restaurantele au fost inchise. Este permisa doar comercializarea alimentelor sigilate si a bauturilor imbuteliate. In Havana, medicii au mers din casa in casa pentru a depista eventuale cazuri de holera, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.