Rezerva Federala a Atatelor Unite si Trezoreria resping ideea baterii unei modene din platina cu valoarea de 1.000 miliarde de dolari pentru a asigura finantarea bugetului de stat.

"Nici Departamentul Trezoreriei, nici Rezerva Federala nu considera ca legea poate sau ar trebui sa fie utilizata pentru a facilita productia de monede din platina cu scopul de a evita ridicarea limitei datoriei", a afirmat purtatorul de cuvant al Trezoreriei SUA, Anthony Coley.

Membrii Partidului Republican, care detine majoritatea in Camera Reprezentantilor din Congresul SUA, se opun ridicarii plafonului datoriei de stat in absenta reducerii semnificative a cheltuielilor publice. Noul impas politic de la Washington ar trebui rezolvat pana la mijlocul lunii februarie, insa Casa Alba vrea sa evite noi concesii in fata republicanilor, scrie gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.