Uniunea Europeana lucreaza la un nou plan detaliat de relansare a procesului de pace israeliano-palestinian pe care il va prezenta dupa alegerile din Israel din 22 ianuarie.

Potrivit cotidianului israelian “Yediot Aharonot”, acest plan prevede infiintarea unui stat palestinian pe baza frontierelor din 1967, care sa aiba capitala la Ierusalimul de Est. Planul va contine un calendar slar pentru incheierea negocierilor privind toate intrebarile fundamentale in 2013 si va fi prezentat in primavara.

Aceasta initiativa se desfasoare sub egida Marii Britanii si a Frantei, este sustinuta si de Germania iar in curand ar putea fi adoptata de intreaga Uniune Europana.

Se intampla multe lucruri in culise", potrivit unor oficiali israelieni citati de Yediot. "Europenii nu au capacitatea de a ne impune un acord, dar pot cu siguranta sa ne incomodeze", adauga ei. Negocierile de pace israeliano-palestiniene sunt suspendate din septembrie 2010, palestinienii cerand oprirea colonizarii israeliene pe durata negocierilor, in timp ce Israelul refuza orice conditie prealabila, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.