Curtea de Casatie din Egipt a ordonat duminica organizarea unui nou proces pentru presedintele destituit Hosni Mubarak si pentru ministrul sau de Interne Habib el-Adli.

Curtea, care si-a anuntat hotararea dupa cateva minute de deliberari, a decis sa accepte apelurile acuzatilor si a ordonat un nou proces pentru Mubarak, cei doi fii ai acestuia Alaa si Gamal, pentru ministrul sau de Interne si alti sase oficiali din cadrul serviciilor de securitate.

Anuntul Curtii a fost primit cu strigate ca "Traiasca justitia" de catre sustinatorii presedintelui demis, care arborau portretul acestuia, potrivit corespondentului AFP.

Mubarak a fost condamnat la 2 iunie la inchisoare pe viata, la fel ca ministrul sau de Interne, pentru moartea unor manifestanti in timpul revoltei din 2011. In schimb, sase fosti oficiali de rang inalt au politiei au fost achitati, scrie MEDIAFAX.

Acuzatiile de coruptie impotriva celor doi fii ai lui Mubarak, Alaa si Gamal, au fost prescrise de Curte. Aceste verdicte, in special achitarea oficialilor de rang inalt din cadrul politiei, au determinat mii de egipteni sa protesteze la Cairo si in mai multe alte orase.

In varsta de 84 de ani, Mubarak a fost primul dintre liderii demisi de "primavara araba" care a fost judecat, dupa trei decenii petrecute la conducerea Egiptului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.