Duminica a avut loc o vasta manifestatie impotriva proiectului de legalizare a casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Cifra de 800.000 de manifestanti a fost afisata pe ecrane gigantice instalate la baza Turnului Eiffel, punctul de intalnire al manifestantilor, a constatat un jurnalist al AFP. Nicio evaluare a numarului protestatarilor din partea politiei nu era inca disponibila pentru moment. Politia a declarat ca se asteapta la un numar cuprins intre 150.000 si 300.000 de participanti, scrie MEDIAFAX.

Organizatorii, sustinuti de Biserica Catolica si de opozitia de dreapta, vor sa mentina presiunea in timp ce Parlamentul va examina, incepand cu 29 ianuarie, proiectul de lege privind deschiderea casatoriilor si adoptiilor pentru cuplurile homosexuale.

"Aceasta manifestatie cu valoare de test pentru François Hollande deoarece se va vedea foarte clar ca in Franta sunt milioane de francezi care sunt probabil ingrijorati de aceasta reforma", a declarat Jean-François Copé, secretarul general al principalului partid de dreapa UMP.

Arhiepiscopul Parisului, monseniorul André Vingt-Trois, s-a alaturat marsului pentru a-si manifesta "sustinerea" sa fata de organizatorii manifestatiei, pe care i-a incurajat. Deputatul socialist din Paris Jean-Christophe Cambadélis i-a reprosat ca desfasoara o "lupta dubioasa impotriva iubirii" luptand impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Majoritatea francezilor, respectiv 56 la suta, sunt favorabili casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.