Alunecarea de teren produsa in sud-vestul Chinei a provocat moartea a 46 de persoane, dintre care 19 copii, potrivit unui bilant definitiv anuntat sambata de autoritatile din provincia Yunnan, relateaza AFP.

Potrivit MEDIAFAX, ultimele trei cadavre au fost gasite in cursul diminetii dupa o noapte de eforturi depuse de aproximativ 1.000 de militari, pompieri, politisti si mineri dotati cu excavatoare si detectoare ale prezentei umane, potrivit agentiei China Noua.

In total, 14 case din comuna Gaopo au fost ingropate si alte doua au fost avariate.

Torentul de noroi si pietre care a lovit vineri catunul Zhaojiagou avea o grosime de 30 de metri, potrivit autoritatilor locale citate de agentia China Noua, in timp ce cotidianul Beijing Chenbao mentiona o grosime de 16 metri.

Alunecarea de teren a ingropat, de asemenea, 59 de porci si cinci bovine, potrivit acestui cotidian.

Noul lider chinez Xi Jinping, actualul premier Wen Jiabao si inlocuitorul sau prevazut Li Keqiang au ordonat, vineri, "eforturi in toate directiile" pentru a le veni in ajutor victimelor.

Un val neobisnuit de ger afecteaza in prezent nord-estul Yunnan, in timp ce China se confrunta cu iarna cea mai friguroasa din ultimii 28 de ani, potrivit meteorologilor.

Alunecarea de teren a fost provocata de zece zile de precipitatii abundente in regiune, potrivit geologilor citati de agentia oficiala.

Aceasta parte din Yunnan a fost afectata la 7 septembrie de un cutemur cu magnitudinea de 5,6, care a provocat moartea a 81 de persoane, si de o alunecare de teren produsa ulterior, care a ingropat 18 elevi intr-o scoala.

Alunecarile de teren si torentele de noroi sunt frecvente in regiunile montane din China, unde normele de securitate privind constructiile nu sunt respectate de cele mai multe ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.