Sistemul de navigatie chinez Beidou nu are numai o destinatie civila ci si militara, potrivit membrului Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Chanlun Fan.

Acest sistem este util pentru tara, armata si popor, avand un rol important in apararea securitatii si suvernaitatii Chinei. Sistemul va costa aproximativ 25 de miliarde de dolari, potrivit estimarilor facute de experti.

„In armata, orice comunicare este asigurata cel mai bine cu ajutorul satelitilor. Razboiul informational modern este imposibil fara utilizarea satelitilor pentru orientarea mijloacelor de distrugere si a circulatiei tehnicii. Acest lucru a fost demonstrat de razboaiele americane in Orientul Mijlociu. Evident, China se pregateste pentru acest tip de razboi”, spune Iakov Bergher, expert al Institutului Orientului Indepartat, citat de Vocea Rusiei.

China dezvolta programe spatiale multilaterale. Ea a lansat o racheta care poate distruge rachetele straine. Exista mijloace speciale pentru crearea zgomotelor si pentru blocarea comunicarii. Desigur sunt lansati virusi speciali pentru a impiedica apararea activa. Toate acestea sunt in prezent componente ale razboaielor informationale”, subliniaza Bergher, potrivit adevarul.ro.

In prezent sistemul de informare si de comunicare ale armatelor mai multor state ale lumii folosesc sistemul de navigatie american GPS insa SUA pot dezactiva in orice moment acest sistem. Sistemul Beidou poate deveni un concurent serios al sistemului american GPS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.