Functionarele din provincia chineza Shaanxi vor fi obligate sa se supuna trimestrial unui test de sarcina, in urma ordinului autoritatilor din domeniul planificarii familiale.

Comisia pentru planificare familiala si populatie din zona Shangluo a indicat ca functionarele care vor refuza sa se supuna testelor vor fi pedepsite, iar acelea care au copii vor trebui sa recurga la un dispozitiv intrauterin (cea mai utilizata metoda contraceptiva din China).

Potrivit comisiei, testele de sarcina frecvente vor permite efectuarea la timp a unui eventual avort.

„Comisia locala trebuie sa ia anumite masuri pentru a-si respecta cota familiala”, a spus un fost expert al comisiei si cercetator in cadrul Academiei de Stiinte Sociale din Shanghai, Liang Zhongtang, citat de ziarul Global Times. Desi legea chineza nu specifica frecventa, testele de sarcina constituie ceva obisnuit in orasele si satele din China, preciza Liang.

Masura a fost adoptata in august 2012, dar a fost data publicitatii abia sambata trecuta și a fost intens criticata pe microblog, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.