Activitatea mai multor orase franceze a fost grav perturbata joi, din cauza unei miscari de protest a soferilor de taxi impotriva modificarilor legislative asupra transportului bolnavilor si concurentei.

In regiunea pariziana s-au adunat intre 600 si 800 de taxiuri potrivit organizatiilor sindicale in zona aeroporturilor Roissy-Charles-de-Gaulle si Orly pentru a se indrepta, la viteza redusa, in scopul de a bloca circulatia, spre centrul orasului.

Perturbarile, la apelul sindicatelor, au inceput in cursul diminetii si se vor desfasura pe tot parcursul zilei, cu mitinguri si blocarea circulatiei rutiere.

In Franta activeaza in jur de 55.000 de taxiuri, insa de aproximativ zece ani au fost dezvoltate alternative precum cele aproximativ 10.000 de masini cu sofer de inchiriat (VTC), precum si taxiuri-motocicleta,
scrie MEDIAFAX.

Acestea sunt "taxiuri contrafacute", se plang soferii de taxi. Ele reprezinta o "concurenta neloiala permisa de autoritatile publice" si "nu respecta nicio regula", apreciaza sindicatele, care cer o reforma a legii din iulie 2009 care incadreaza acest tip de activitate, precum si "un moratoriu pentru companiile in cauza".

"Anumiti actori se poarta intr-un mod cavaleresc, dar majoritatea VTC-urilor respecta legea si propun o oferta complementara taxiurilor: iti rezervi masina, pretul cursei este stabilit dinainte, este o oferta premium, de lux", a raspuns Yan Hascoet, directorul companiei de soferi privati (Chauffeur privé).

Aproape o mie de taxiuri se vor deplasa in acelasi timp la Nantes (vest), si tot atatia la Marsilia (sud). Congestioanrea traficului se va face si la Toulouse (sud-vest) si Lyon (centru), in timp ce o adunare a taxiurilor este asteptata la Nisa (sud-est).

Joi dupa-amiaza, o delegatie din partea taximetristilor va fi primita de reprezentati ai Ministerului de Interne si al Sanatatii, potrivit unor surse sindicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.