Irakul a decis sa inchida granita cu Iordania in urma protestelor anti-guvernamentale care blocheaza de soua saptamani care leaga Bagdadul de regatul iordanian.

Oficialul care a anunat inchiderea frontierelor a explicat ca decizia a fost luata din cauza protestelor din provincica cu majoritate sunnita din vest, Al-Anbar, unde protestatarii blocheaza circulatia pe principala sosea spre Iordania si Siria. Manifestantii cer eliberarea prizonierilor sunniti si abrogarea legii anti-terorismului, utilizata, potrivit lor, de catre guvernul dominat de siiti impotriva comunitatii sunnite.

La Amman, agentia oficiala de presa Petra a anuntat ca autoritatile irakiene au informat Iordania cu privire la intentia de a inchide frontiera de la Treibil, incepand cu miercuri ora locala 06.00 (05.00 ora Romaniei), din "ratiuni proprii".

Securitatea iordaniana a cerut calatorilor si masinilor sa nu se indrepte spre frontiera irakiana, pana cand autoritatile irakiene nu anunta oficial redeschiderea acesteia, a adaugat Petra, scrie romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.