Cantareata americana de R&B Beyonce, o prietena a cuplului prezidential, va canta imnul american in fata a sute de mii de persoane la depunerea juramantului de catre Barack Obama la 21 ianuarie.

Pe o scena spectaculoasa - o platforma construita special in fata Capitoliului american - Beyonce va participa la una dintre cele mai vechi traditii americane, inconjurata de toti alesii natiunii.

Tanara Kelly Clarkson, in varsta de 30 de ani, si James Taylor, 64 de ani, vor canta, de asemenea, in cadrul ceremoniei.

Beyonce si sotul ei, Jay-Z, s-au folosit de intreaga lor notorietate pentru a milita in favoarea lui Barack Obama in timpul campaniei prezidentiale din 2012, Jay-Z cantand la o reuniune organizata cu o zi inaintea alegerilor si cei doi organizand serate pentru strangerea de fonduri la New York pentru democrat, scrie MEDIAFAX.

In 2009, Beyonce a cantat la unul dintre balurile la care a dansat cuplul Obama.

Anul incepe puternic pentru cantareata, care va asigura, de asemenea, spectacolul din pauza la Superbowl, in februarie, finala Campionatului de fotbal american, unul dintre cele mai urmarite evenimente ale anului.

Poetul de origine cubaneza Richard Blanco, in varsta de 44 de ani, va recita un poem in timpul ceremoniei, a anuntat comitetul, care precizeaza ca el va fi primul homosexual care va face acest lucru.

"Opera lui Richard se potriveste magnific cu o investitura care va celebra forta poporului american si marea diversitate a tarii noastre", a declarat Barack Obama in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.