Liderul opozitiei ucrainiene, Iulia Timosenko a anuntat intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui ucrainian Viktor Ianukovici ca incepe o actiune de nesupunere civila.

Fostul premier declara ca de acum incolo va refuza sa mai vorbeasca cu procurorii si anchetatorii pentru ca ei nu sunt “cei care se pretind”, numindu-i pe toti un grup “corupt, amoral si angajat politic, impopotonati cu epoleti, centiroane si cocarde”. Timosenko a zis ca nu le va mai recunoaste autotirtatea acestora si va refuza sa se mai prezinte la procese iar daca va fi fortata, se va opune pe motiv ca “nu mai este de mult vorba despre un proces, ci de o inchizitie”.

Iulia Timosenko indeamna la rasturnarea regimului Ianukovici

De asemenea, Timosenko spune ca nu va mai permite sa fie perchizitionata, reiterand umilintele din inchisoare la care este supusa in mod frecvent. Mai mult, lidera principalului partid de opozitie spune ca refuza sa mai paseasca in salonul spitalului in care este tratata pana cand nu vor eliminati gardienii si camerele de supraveghere, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.