Secretarul de Stat american Hillary Clinton, spitalizata timp de cateva zile la inceputul saptamanii si absenta de pe scena politica din 7 decembrie din cauza unor probleme de sanatate, isi va relua functiile luni.

Reluarea activitatii de catre sefa diplomatiei, care ii va preda stafeta succesorului sau John Kerry in saptamanile care urmeaza, a fost confirmata in agenda saptamanala publicata in cursul serii de departamentul sau.

Secretarul de Stat, spitalizata de duminica, 30 decembrie, din cauza unui cheag de sange localizat la nivelul capului, a iesit din spital miercuri, 3 ianuarie, si s-a intors la domiciliul sau din Chappaqua in statul New York.

Tratata cu anticoalugante pentru a i se dizolva cheagul de sange, ea ar urma sa se recupereze complet, potrivit medicilor.

Purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Victoria Nuland a afirmat joi ca Hillary Clinton este "nerabdatoare" sa isi reia activitatea, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agendei saptamanale, Hillary Clinton va avea o intrevedere incepand cu ora locala 09.15 (16.15 ora Romaniei) cu adjunctii sai la Departamentul de Stat din Washington. Aceste intalniri vor avea loc cu usile inchise.

In cursul saptamanii sunt prevazute si alte intalniri, intre care cea de luni, la Casa Alba, cu secretarul Apararii Leon Panetta si cu Tom Donilon, consilier pentru securitatea nationala al presedintelui Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.