Un barbat care a violat o femeie din California a scapat de pedeapsa pentru ca victima sa nu era casatorita.

Parlamentarii din California au promis sa modifice o portita legala care permite ca un barbat sa fie achitat de acuzatia de viol prin inselaciune, pentru simplul fapt ca victima sa nu era casatorita, scrie adevarul.ro.

O lege obscura din California, ce dateaza din 1872, prevede ca un barbat care primeste consimtamantul unei femei pentru un act sexual dupa ce s-a dat drept altcineva este vinovat de viol numai daca s-a dat drept sotul victimei.

Julio Moralse a patrauns in locuinta victimei sale in timpul noptii si a pretins ca este prietenul victimei, care este nemaritata. Datorita faptului ca si-a asumat identitatea prietenului, acesta a putut sa scape de pedeapsa in urma violului,

Ea si-a dat seama ca omul din pat nu era prietenul ei abia atunci cand i-a vazut fata, in semiintuneric. Avocatii apararii au sustinut ca Morales a crezut ca actul sexual era de comun acord. El a fost condamnat initial la trei ani de inchisoare. Dar miercuri, curtea de Apel din California a decis, ca Morales nu este vinovat de viol, deoarece el a pretins ca este prietenul femeii, si nu sotul ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.