Guvernul venezulean a denuntat joi "manipulari" din partea opozitiei si un "razboi psihologic" care vizeaza, in opinia sa, sa "destabilizeze" tara, in timp ce presedintele Hugo Chavez lupta impotriva unei "grave infectii pulmonare".

Principalele doua figuri ale regimului lui Hugo Chavez, presedintele Adunarii Nationale Diosdado Cabello si vicepresedintele Nicolas Maduro, au reaparut joi la Caracas, dupa ce l-au intalnit pe presedintele venezuelean in Cuba.

Maduro a acuzat opozitia, in fata camerelor televiziunii oficiale VTV, ca incearca sa submineze increderea populatiei prin intermediul unor ": minciuni si manipulari".

Ministrul Informatiilor Ernesto Villegas a citit, la scurt timp dupa aceea, un comunicat guvernamental in care "avertizeaza poporul venezuelean cu privire la razboiul psihologic pe care reteaua mediatica transnationala l-a declansat in legatura cu subiectul sanatatii sefului statului, cu scopul ultim al destabilizarii" Venezuelei si stoparii "revolutiei socialiste", draga presedintelui, scrie MEDIAFAX.

"Noi stim ca aceste manipulari sunt efectuate din Statele Unite (...). Ei cred ca a venit vremea lor si ca noi am inceput o perioada nebuna de ofensiva a dreptei, aici si la nivel international", a declarat Maduro, fara sa precizeze daca viza Guvernul american sau opozantii venezueleni stabiliti in America de Nord.

La Washington, Victoria Nuland, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, a indepartat anterior orice complot al Occidentului si a dat asigurari ca nu exista o "solutie fabricata in Statele Unite" pentru aceasta tara.

Citind comunicatul oficial, ministrul a precizat totodata ca presedintele prezinta "complicatii" in urma unei "grave infectii pulmnonare" care a intervenit in cursul operatiei de cancer, la Havana.

Anterior, Guvernul a mentionat o simpla "infectie respiratorie".

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Maduro si Cabello au anuntat ca au efectuat vizite in Cuba "in ultimele ore" pentru a participa la o reuniune a unui "grup de lucru" cu presedintele Chavez, operat pentru a patra oara de cancer, la 11 decembrie.

Aceasta intalnire pare destinata sa traseze strategia de urmat in vederea preluarii functiei, prevazuta la 10 ianuarie. "Am evaluat o serie de elemente in raport cu acest an, 2013", a declarat Nicolas Maduro, desemnat de Chavez ca succesor.

Cu privire la celalalt "baron" al "chavismului", Maduro a dezmintit totodata zvonuri privind un conflict cu Diosdado Cabello.

"Suntem mai uniti ca niciodata", a declarat Maduro, oferind asigurari ca au "jurat in fata comandantului Hugo Chavez (...) sa ramana uniti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.