Familiile victimelor masacrului de la Aurora (Colorado, vest), invitate de catre lantul de sali de cinema Cinemark sa asiste la redeschiderea complexului unde s-a petrecut drama, au calificat invitatia drept o lovitura de publicitate "ridicol de ofensatoare".

Rude ale celor 12 persoane ucise in atacul armat din iulie, in timpul proiectiei ultimului film al seriei "Batman", afirma intr-o scrisoare deschisa ca data trimiterii invitatiilor, la doua zile dupa Craciun, a fost aleasa extrem de gresit, si cer boicotarea "serii speciale de amintire" organizate de Cinemark.

"Nu ne-am imaginat ca, in perioada sarbatorilor, ceva sau cineva ar putea sa ne faca doliul si mai dureros", scriu ele.

"Dar voi, Cinemark, ati reusit, trimitandu-ne o invitatie, la doua zile dupa Craciun, pentru a asista la redeschiderea cinematografului din Aurora unde au fost masacrati cei dragi noua", adauga ele. "Multumim ca ne-ati facut aceste sarbatori, deja dureroase, si mai dificile", se arata in scrisoare.

In afara celor 12 morti, 58 de persoane au fost ranite in atac. Potrivit unor martori si anchetatori, presupusul atacator, in varsta de 24 de ani, James Holmes, a aruncat fumigene in sala, dupa care a deschis focul.

In scrisoare, familiile afirma ca cinematograful, pe care l-au atacat in justitie pentru aparenta lipsa de securitate, nu a intrat niciodata in contact cu ele si nu le-a prezentat niciodata condoleante. Ele au calificat invitatia drept o propunere "respingatoare" si "jignitoare la adresa memoriei disparutilor dragi".

"Noi, familiile, consideram lovitura voastra publicitara abia voalata ceea ce este de fapt, si anume o oportunitate perfecta de a va distanta (de drama) si de deturnare a atentiei publicului de la vina voastra in acest masacru", adauga ele.

"Nu vom asista la redeschiderea voastra si vom folosi toate mediae de socializare pe care le avem dispozitie pentru a cere (rudelor) altor victime, prietenilor si apropiatilor lor sa ne aduca un omagiu boicotand" seara.

Citeste si:
CEDO, decizie în favoarea cuplurilor gay. Toate statele din...
CEDO, decizie în favoarea...

Cinemark nu a reactionat imediat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.