Costul total al catastrofelor naturale din lume ar urma sa atinga suma de 160 de miliarde de dolari in 2012 (aproximativ 122 de miliarde de euro).

"Anul trecut, catastrofele naturale din lume au cauzat, in total, pierderi de aproximativ 160 de miliarde de dolari si aproximativ 65 de miliarde de dolari pierderi asigurate", a precizat Munich Re intr-un comunicat.

Aceste date sunt inferioare pagubelor-record constatate in 2011, an marcat de tsunamiul din Japonia, un an in timpul caruia sectorul asigurarilor a acoperit cu suma de 119 miliarde de dolari pagubele rezultate in urma unui mare numar de cutremure si inundatii, potrivit asiguratorului german, scrie MEDIAFAX.

In 2012, "67% dintre pierderile totale si 90% dintre pierderile asigurate sunt imputabile Statelor Unite", a precizat Munich Re.

Cele mai importante pierderi din 2012 au fost provocate de uraganul Sandy, reprezentand aproape 25 de miliarde de dolari de acoperit de catre sectorul asigurarilor, se subliniaza in comunicat.

Nivelul "ridicat al pagubelor legate de catastrofe din Statele Unite au aratat ca este important sa fie sustinute eforturi in materie de prevenire a pagubelor", comenteaza Torsten Jeworrek, patronul Munich Re.

"Ar fi posibil ca anumite regiuni, ca New York-ul, ca fie dotate cu o mai buna protectie impotriva efectelor furtunilor. Acest lucru ar fi rezonabil din punct de vedere economic, iar asiguratorii ar putea sa tina cont, in pretul lor, de o expunere mai mica la pagube", a adaugat el.

In noiembrie, asiguratorul german a apreciat expunerea sa la "aproximativ 500 de milioane de euro", dupa trecerea devastatorului uragan Sandy peste Coasta de Est a Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.