Aproape toate localitatile olandeze au adoptat o lege care interzice accesul cetatenilor straini si al minorilor in cafenelele cu marijuana din Olanda, scrie romanialibera.ro

Vesti proaste pentru amatorii de ,,iarba legala." Aproape toate localitatile olandeze au adoptat o lege care interzice accesul cetatenilor straini si al minorilor in cafenelele cu marijuana din Olanda.

Patronii cafenelelor atrag atentia ca noua lege nu va aduce niciun beneficiu si ii va forta pe multi consumatori sa apeleze din nou la piata neagra pentru a putea face rost de canabis. In plus, va fi afectata industria consumului legal, pentru ca mai multe localuri care s-au opus legislatiei cu fost deja fortate sa isi inchida usile.

Majoritatea cafenelelor s-au aliniat la noile standarde si nu permit accesul strainilor sau al persoanelor sub varsta de 18 ani. Cu toate acestea, primaria din Amsterdam a refuzat sa puna in aplicare restrictiile pentru turistii straini, care aduc o contributie importanta la buget in fiecare an.

Guvernul care a preluat conducerea Olandei in 2010 Guvernul a facut cunoscute planurile de a pune capat turismului drogurilor, actiune ce face parte dintr-un program national de promovare a sanatatii de a lupta impotriva crimelor.

“Cu scopul de a combate rata criminalitatii si neplacerile asociate cu traficul de droguri si cafenele, politica usilor deschise in aceste localuri se va incheia”, se arata in scrisoare de intentie a Guvernului, transmisa Parlamentului Olandez in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.