Secretarul de Stat american Hillary Clinton a fost spitalizat dupa ce a suferit o tromboza (obturarea unui vas sangvin cu un cheag de sange) in urma unei comotii cerebrale, acum doua saptamani, a anuntat duminica Philippe Reines, unul dintre consilierii sai la Departamentul de Stat.

Clinton, in varsta de 65 de ani, s-a imbolnavit in urma cu peste trei saptamani contractand un "virus gastric", iar o saptamana mai tarziu a lesinat din cauza unei deshidratari, suferind, doua zile dupa aceea, o comotie cerebrala, scrie MEDIAFAX.

In urma acestor probleme de sanatate, serviciile lui Clinton au anuntat ca aceasta se simtea mai bine si ca urma sa isi reia activitatea profesionala luni.

"In cursul examenelor efectuate astazi (duminica), medicii doamnei Clinton au descoperit ca un cheag de sange s-a format in urma comotiei cerebrale pe care a suferit-o acum cateva saptamani", a declarat Reines.

"I se administreaza anticoagulante si este internata la spitalul presbiterian din New York, pentru a se putea controla administrarea de medicamente in urmatoarele 48 de ore", a adaugat el. Este vorba despre cel mai mare spital din statul in care locuieste Clonton.

"Medicii sai vor continua sa ii evalueze starea de sanatate, dar si celelalte probleme legate de comotia cerebrala. Ei vor stabili daca este necesar sa se intreprinda alte actiuni", a adaugat Philippe Reines, fara sa precizeze care este starea de sanatate a lui Hillary Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.