Cateva mii de macedoneni au manifestat sambata la Skopje, la apelul opozitiei de stanga, cerand demisia Guvernului conservator.

Aceasta manifestatie are loc dupa ce majoritatea guvernamentala a adoptat luni bugetul pentru 2013, dur criticat de catre opozitie, intr-o sedinta marcata de incidente atat in interiorul, cat si in afara Parlamentului, soldate cu 17 raniti, intre care 11 politisti si doi deputati.

Purtand banderole pe care se putea mesajul "Jos Guvernul!", protestatarii - 4.000 potrivit politiei -, au manifestat fara incidente in fata sediului principalului partid din cadrul coalitiei guvernamentale, VMRO-DPMNE, inconjurati de un important dipozitiv de politie, scrie MEDIAFAX.

"Ne-am reunit aici pentru ca nu avem un Parlament si un Guvern adevarate", a strigat catre multime liderul opozitiei, Branko Crvenkovski care, de la adoptarea bugetului, nu inceteaza sa ceara demisia Guvernului.

"Guvernul nu poate nici macar sa respire fara sa indatoreze tara", a continuat el.

Multimea i-a raspuns fluierand si strigand "Jos Guvernul".

"Vrem sa scapam de acest Guvern care nu inceteaza sa jefuiasca tara", a declarat pentru AFP o functionara din Skopje, Vera Stojanovska, in varsta de aproximativ 50 de ani.

"Acest regim trebuie sa plece, pentru ca este incapabil sa creeze locuri de munca pentru tineri", si-a exprimat indignarea un pensionar, Dragi Jovanovski.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.