Fostul premier conservator Margaret Thatcher a fost externata de la un spital, in urma unei operatii la nivelul vezicii.

Margaret Thatcher "se simte bine" in urma operatiei, considerate minore, de extirpare a unei excrescente, potrivit acestor surse. Baroana, in varsta de 87 de ani, care s-a confruntat cu probleme de sanatate in ultima perioada, a fost internata saptamana trecuta si pare ca a fost externata vineri, potrivit acelorasi surse.

Lady Thatcher s-ar afla intr-o "convalescenta privata", potrivit lui Norman Smith, un corespondent BBC. Acesta afirma ca nu este clar daca baroana se afla la domiciliu.

Imediat dupa internare, lordul Bell, un prieten si fost consilier al lui Thatcher, a declarat pentru BBC News ca aceasta fost supusa unei operatii "minimal invazive". "Este foarte puternica. Doctorii sunt foarte multumiti. Ei au spus ca operatia a decurs complet satisfacator", afirma el, potrivit MEDIAFAX.

Premierul David Cameron a postat un mesaj pe Twitter adresat baroanei, imediat dupa internate, in care ii ura "insanatosire grabnica".

Lady Thatcher a fost prima femeie care a condus un Guvern britanic, detinand functia de premier timp de trei mandate, in perioada 1979-1990. Ea a suferit o serie de atacuri minore, in 2002, fiind sfatuita de medici sa nu mai sustina discursuri in public. Fiica ei, Carol Thatcher, a dezvaluit ca mama sa sufera de dementa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.