O depresiune hibernala importanta care afecteaza de cateva zile Statele Unite, din Golful Mexic pana in regiunea Marilor Lacuri, si care a provocat moartea a sapte persoane, se deplasa lent catre est.

Serviciile de meteorologie ale tarii au avertizat impotriva "conditiilor de calatorie periculoase din cauza zapezii si a ghetii care acopera drumurile", avertizand ca greutatea zapezii de pe copaci si instalatiile electrice risca sa determine intreruperi ale curentului electric.

Populatia a fost avertizata sa ramana acasa mai degraba decat sa iasa pentru a infrunta rafalele violente de vant si temperaturile glaciale.

Previziunile meteorologice mentionau pana la 46 de centimetri de zapada in nord-estul tarii, din statul New York pana in Maine. Ploi cu polei si tornade s-ar putea produce, de asemenea, in sud, in North Carolina si South Carolina.

Regiunea Muntilor Stancosi, in vestul tarii, ar trebui sa se astepte la 30 de centimetri de zapada.

Miercuri dupa-amiaza, aproximativ 1.000 de zboruri au fost anulate, dupa alte 500 cu o zi inainte, potrivit companiei FlightAware care permite urmarirea situatiei zborurilor pe site-ul sau.
"Ne asteptam la mai multe anulari sau intarzieri ale zborurilor astazi si in aceasta seara, in timp ce furtuna va afecta orasul New York in aceasta dupa-amiaza", potrivit lui Daniel Baker, de la FlightAware, scrie MEDIAFAX.

Aceasta furtuna a provocat marti peste 30 de tornade in mai multe state din sudul tarii, intre care Texas, Louisiana, Alabama si Mississippi.

Peste 200.000 de persoane nu aveau miercuri caldura si electricitate, in timp ce intemperiile au determinat pene de electricitate in Arkansas, Mississippi si Texas.

Compania regionala de electricitate Entergy a anuntat ca a mobilizat echipe la fata locului, dar a avertizat ca este posibil sa dureze o saptamana pana la restabilirea competa a alimentarii cu electricitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.