Cotidianul britanic „The Daily Mail” a publicat un material de mare amploare in legatura cu romii din Bulgaria. Bineinteles, nu au lipsit mentionarea Romaniei.

Cotidianul britanic „The Daily Mail” anunta in deschiderea editiei sale online: „Suntem in drum spre Marea Britanie! Intr-un an 29 de milioane de romani si bulgari vor avea dreptul de rezidenta in Marea Britanie si dreptul la beneficii. Acesti tigani din Sofia abia asteapta...”.

O mare parte din material are legatura cu viata in satul rom Fakulteta, aflat in suburbiile capitalei Sofia.

"Intr-un an, 29 de milioane de bulgari (si romani) vor castiga drepturile de a trai, munci si a profita de beneficii in Marea Britanie in cadrul regulilor "libertate de miscare' ale Uniunii Europene"", precizeaza Daily Mail.

In articol se mai mentioneaza ca in 2012, 40.000 de romani si de bulgari s-au mutat in Marea Britanie, alaturandu-se altor 130.000 de compatrioti care locuiesc deja acolo.

Articolul pare a fi o reitarare a materialului cu tenta de isterie publicat intr-un ziar satiric din Marea Britanie, Daily Squib, care a anuntat in urma cu cateva saptamani ca "Marea Britanie va primi 48 de milioane de romani si bulgari".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.