Politia a arestat joi o adolescenta in varsta de 16 ani care planifica un atac sangeros in liceul la care invata, in statul Arizona (sud-vest).

Tanara a fost arestata la domiciliu, in Mesa, la periferia capitalei statului, Phoenix. Ea planuia sa comita un atac in incinta institutiei Red Mountain, se arata intr-un comunicat emis de autoritatile comitatului Maricopa.

Politia a intervenit dupa descoperirea unui mesaj scris de adolescenta pe canalul YouTube al unei comunitati de transsexuali din Toronto, in Canada.

"Planuiesc sa fac mult rau... sa ucid... sa asasinez oameni din colegiul meu. Lucrez la liceu ca asistenta de profesor. De aceea, nimeni nu va putea sa descopere ca intentionez sa arunc scoala in aer", a explicat ea, citata de MEDIAFAX.

Proprietarul canalului canadian a contactat politia din Toronto care, la randul sau, a informat politia din Maricopa, in noaptea de miercuri spre joi, se precizeaza in comunicat. Trei ore mai tarziu, autoritatile au identificat-o pe fata, care a marturisit, ulterior, in timpul unui interogatoriu la domiciliul ei, ca se afla la originea mesajului.

Liceana le-a spus anchetatorilor ca intentiona sa "taie cablurile masinilor de securitate" - mici vehicule electrice care circula in campus - pentru a reduce rapiditatea reactiei dupa explozia pe care planuia sa o produca, iar ulterior sa deschida focul asupra victimelor sale, de cealalta parte a gardului liceului, se precizeaza in comunicat.

Politia a gasit trei arme la domiciliul parintilor tinerei. Ei au declarat ca fiica lor are antecedente psihiatrice si i-a intrebat, in ultima perioada, unde se afla pistoalele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.