International21 Decembrie 2012

Lectura de un minut

Persoanele fara afiliere religioasa reprezinta al treilea grup ca marime din lume, dupa crestini si musulmani, si inaintea hindusilor, arata un nou studiu despre credintele de pe glob.

Studiul a fost redactat pe baza unor date din anul 2010, cum ar fi recensaminte si studii de populatie din peste 230 de tari, scrie evz.ro.

In total, 84% dintre locuitori, circa 6,9 miliarde de oameni, s-au identificat cu o religie, potrivit studiului intitulat "Peisajul religios al lumii" publicat de organizatia pentru probleme de religie Pew Forum din Washington.

Numarul ATEILOR s-a triplat. Cati romani au renuntat la religie?

Prin comparatie, 1,1 miliarde de oameni se declara "neafiliati", circa 700 de milioane, adica 62% dintre ei, traiesc in China, unde reprezinta 52,2% din populatie.

Crestinismul are cei mai multi adepti - 2,2 miliarde de persoane, adica 31,5% din populatia lumii. Exista circa 1,6 miliarde de musulmani in intreaga lume sau 23% din populatia globului. Majoritatea covarsitoare (circa 87-90%) sunt sunniti, iar 10-13% siiti.

Citeste si:
Lista statelor exceptate de la aplicarea măsurii de izolare
Lista statelor exceptate de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Iudaismul are 14 milioane de credinciosi, adica 0,2% din populatia lumii.

Treptat-treptat, Marea Britanie renunta la crestinismTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.