Avocatul fostului multimiliardar rus, Mihail Hodorkovski, a dezvaluit presei ca magnatul petrolului, acum inchis pentru evaziune fiscala se simte bine in puscarie si chiar face cursuri de croitorie, astfel ca a inceput sa nu mai aiba prea mult timp liber. Hodorkovski este inchis intr-o colonie penitenciara aflata la granita cu China.

Avocatul lui Mihail Hodorkovski a povestit cateva lucruri interesante despre viata pe care fostul oligarh rus o duce in colonia penitenciara din Krasnokamensk, noteaza cotidianul rus Utro.

Potrivit avocatului Natalia Terehova, lui Hodorkovski ii place in Krasnokamensk si nu intentioneaza sa ceara schimbarea locului de detentie. De asemenea, viata lui in penitenciar "s-a aranjat intr-un fel", astfel ca acum el nu are prea mult timp liber: fostul oligarh s-a angajat la fabrica de textile din localitate, in ciuda faptului ca omul de afaceri nu avea cunostinte in acest domeniu. La ora actuala, Hodorkovski studiaza arta croitoriei si primeste de la stat un salariu pentru acest lucru. De altfel, subliniaza cotidianul rus, Hodorkovski a avut noroc ca nu a ramas somer: in afara de fabrica de textile, in Krasnokamensk nu exista decat o intreprindere de prelucrare a lemnului.

Detinutul locuieste intr-o baraca din chirpici si in afara serviciului se poate ocupa de activitati artistice sau poate frecventa biblioteca locala. Se pare ca a doua ocupatie ii este mai pe plac lui Hodorkovski. In afara de carti, fostul director general al companiei "Iukos" citeste in fiecare zi presa.

Hodorkovski are aceeasi vestimentatie ca toti ceilalti detinuti: pufoaica, scurta vatuita, un costum de culoare inchisa din bumbac, avand pe piept o "aplicatie" alba, pe care este indicat numele detinutului, precum si articolul in baza caruia acesta a fost condamnat.

De curand, Hodorkovski a fost vizitat de sotia sa, care i-a adus mai multe lucruri necesare: carti, ata si ac, precum si "bunataturi" ce cantareau 20 de kilograme.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.