Zeci de mii de persoane au manifestat miercuri pe strazile din centrul Buenos Aires la apelul sindicatelor ce se opun presedintei argentiniene Cristina Kirchner, pentru a protesta mai ales fata de impozitul de venit.

"Nu impozitului pe munca! Da alocatiilor familiale pentru toti!", rezumau mai multe afise si pancarte pe parcursul manifestatiei la care a participat un numar mare de soferi.

Convocata de CTA dizident si de CGT dizident al lui Hugo Moyano, puternicul lider al transportatorilor, fost aliat al presedintei Kirchner pana in 2011, manifestatia nu a reusit totusi sa mobilizeze clasa de mijloc care a realizat un mars de amploare la inceputul lui noiembrie cu privire la aceleasi revendicari.

"Doamna presedinta, ocupati-va de inflatia care afeceaza salariile! Aveti toate mijloacele necesare pentru a lupta impotriva nesigurantei de care sufera toti argentinienii"
, a declarat Moyano in cursul unui discurs din Plaza de Mayo unde se afla sediul presedintiei.

Conform cifrelor neoficiale, inflatia argentiniana ar putea atinge 25 la suta la sfarsitul anului.

Transportatorii, puternic mobilizati, au cerut sfarsitul impozitului pe venit, care conform acestora penalizeaza din ce in ce mai multi salariati in timp ce economia incetineste si guvernul a impus controale asupra pietei valutare pentru a lupta mai ales impotriva pierderilor de capital, scrie MEDIAFAX.

"Suntem obositi, vrem sa ne plateasca ce ne datoreaza, munca noastra, economiile noastre", a mai declarat pentru AFP Teresa, o pensionara in varsta de 80 de ani care protesta fata de pensia sa mica.

La 20 noiembrie, o greva a blocat principalele cai de acces in capitala argentiniana si a perturbat zborurile regionale, la apelul sindicatelor care se opun presedintiei.

Popularitatea lui Kirchner este in cadere libera. Doar 34% dintre persoanele intrebate au o parere pozitiva despre presedinta lor, fata de 60% in saptamana realegerii sale in 2011, conform institutului de sondaje Giaccobe si Asociatii.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

O parte a CTA si a CGT raman inca fidele puterii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.