Frontul Salvarii Nationale (FSN), o coalitie a principalelor miscari de opozitie, i-a indemnat pe egipteni sa se mobilizeze in toata tara, marti, pentru a isi manifesta opozitia fata de Constitutie, inaintea celei de a doua zile de referendum.

"Frontul ii indeamna pe egipteni sa iasa in strada marti, pentru a isi apara libertatile, a evita fraudele si a respinge Constitutia", a anuntat FSN intr-un comunicat, duminica seara.

La finalul primei zile de scrutin, sambata, islamistii au anuntat ca voturile in favoarea proiectului de Constitutie aparat de catre tabara presedintelui egiptean Mohamed Morsi inregistreaza un usor avans.

Totusi, organizatii nonguvernamentale (ONG) au denuntat duminica rezultate afectate de nereguli.

Rezultate neoficiale, bazate pe numaratori efectuate de oficiali din cadrul sectiilor de votare, sunt departe de o victorie zdrobitoare sperata de catre islamisti pentru a reduce la tacere o opozitie vocala in ultimele saptamani, in contextul in care referendumul s-a transformat, pentru multi, intr-un vot prentru sau impotriva presedintelui islamist si miscarii Fratii Musulmani, scrie MEDIAFAX.

Opozitia afirma ca proiectul de Constitutie deschide calea unor interpretari riguroase ale islamului si ofera putine garantii anumitor libertati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.