Presedintele venezuelean Hugo Chavez, operat de cancer marti, in Cuba, si-a reluat activitatea de conducator in timpul sejurului in aceasta tara.

"De alaltaieri (vineri), conducatorul a inceput sa discute cu noi si sa ne dea instructiuni despre ceea ce trebuie sa faca tara noastra", a declarat telefonic Arreaza pentru postul public venezuelean VTV.

"Evolutia starii sale de sanatate este pozitiva si se amelioreaza pe zi ce trece, ora de ora", a oferit asigurari Arreaza, in timp ce alegatorii din Venezuela votau, duminica, pentru alegerea de guvernatori si consilieri regionali.

Potrivit lui Arreaza, presedintele "a lansat un apel catre toti venezuelenii, dar mai ales catre patrioti (...) sa si exercite dreptul de vot, pentru a consolida progresele realizate pe calea justitiei sociale".

Hugo Chavez a fost operat marti, in Cuba, de un cancer a carui locarizare nu este cunoscuta.

Inainte de a fi supus unei interventii, a patra in decurs de 17 luni, Chavez, care urmeaza sa inceapa un nou mandat de presedinte la 10 ianuarie (in urma alegerilor din noiembrie), a anuntat ca ar putea sa se afle in "incapacitatea" de a asuma functia si l-a desemnat ca succesor pe vicepresedintele Nicolas Maduro, scrie MEDIAFAX.

In aceasta eventualitate, Maduro va prelua presedintia provizoriu si va fi candidat oficial in alegeri prezidentiale, care ar urma sa fie organizate intr-un termen de 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.