McCartney cantand cu Nirvana, Springsteen cu Bon Jovi, Susan Sarandon preluand donatii prin telefon cu Chelsea Clinton si-au unit talentele miercuri seara pentru un concert istoric in favoarea sinistratilor uraganului Sandy.

Bruce Springsteen si grupul sau E Street Band au deschis concertul, intitulat "12-12-12", cu piesele "Land of hope and dreams", "Wrecking Ball" si "My city in ruins", cea din urma avand o conotatie speciala, dupa uraganul care a devastat coasta nord-estica a Statelor Unite in luna octombrie. "Acesta este un cantec pe care l-am compus pentru orasul meu de adoptie", Ashbury Park din statul New Jersey, a declarat Bruce Springsteen, supranumit "The Boss". Ashbury Park a fost grav afectat de uraganul Sandy.

Dupa mai bine de cinci ore de concert, in fata a peste 13.000 de spectatori entuziasmati, Paul McCartney a avut onoarea de a-l incheia, cantand mai intai alaturi de Diana Krall, iar apoi invitandu-i pe scena pe Dave Grohl si Krist Novoselic, cei doi membri supravietuitori ai grupului Nirvana, pentru a interpreta impreuna un cantec ce a fost compus special pentru acest concert.

"Recent, acesti doi baieti m-au rugat sa cant ceva cu ei. Ei nu mai cantasera impreuna de multi ani, iar eu am inteles in cele din urma ca eram prins in mijlocul unei reuniri a trupei Nirvana",
a declarat pe scena Paul McCartney.

Inainte de acest moment final au urcat pe scena: Roger Waters, fostul basist al trupelor Pink Floyd, grupul The Who si un Mick Jagger care a electrizat publicul. "Aceasta este probabil cea mai mare reuniune a unor muzicieni britanici in varsta care canta impreuna la Madison Square Garden", a glumit solistul trupei The Rolling Stones.

Billy Joel, Alicia Keys, Chris Martin intr-un duet surpriza cu Michael Stipe (solistul grupului R.E.M.), Eddie Vedder, Kanye West au fost si ei pe scena, la fel ca actorii de comedie Jon Stewart si Steve Colbert, dar si Adam Sandler, care a oferit spectatorilor o versiune ireverentioasa a baladei lui Leonard Cohen, "Hallelujah".

Printre vedetele care raspundeau la telefon pentru a primi donatii s-au aflat Chelsea Clinton, Susan Sarandon, Whoopi Goldberg, dar si starurile din serialele TV "Clanul Soprano" si "30 Rock", James Gandolfini si Kenneth Parcell. In sala s-au aflat guvernatorul republican al statului New Jersey, Chris Christie, a carui popularitate a crescut foarte mult in ultimele saptamani, si omologul sau din statul vecin New York, Andrew Cuomo.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Concertul a fost transmis de 37 de posturi de televiziune din Statele Unite si de multe site-uri de streaming online si posturi de radio. Show-ul va fi difuzat de 200 de posturi de televiziune internationale, potrivit organizatorilor, care mizeaza pe o audienta globala de 2 miliarde de persoane, scrie MEDIAFAX.

Toate incasarile din concert si cele aduse de comercializarea produselor derivate vor fi donate Fundatiei Robin Hood.

"Zeci de mii de persoane au facut donatii", a declarat presedintele acestei fundatii, David Salzman, miercuri seara, precizand ca acesti bani vor fi distribuiti "peste cateva zile sau saptamani, nu cu o intarziere de cativa ani".

Citeste si SUA vs. Uraganul Sandy: Ciocnirea "marilor puteri" ale lumii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.